Πέμπτη, 1 Μαΐου 2014

Άστεγοι; Καλά να πάθουν… κι ας πεινάσουν κι ας διψάσουν!


ΚΟΝΤΕΥΕΙ να γίνει μόδα πια, η κατά των άστεγων προσφορά τροφής! Το φαινόμενο ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο στις ΗΠΑ και κυρίως σε μεγαλουπόλεις. Η μια πόλη μετά την άλλη, ψήφισαν νόμους απαγορεύοντας την προσφορά φαγητού σε άστεγους, με πρόσχημα τόσο τη δημόσια υγεία και καθαριότητα, όσο και την … προστασία των ιδίων από την πιθανότητα να δηλητηριαστούν!
            Σήμερα, στις ΗΠΑ, η προσφορά φαγητού σε αστέγους απαγορεύεται σε όλη την επικράτεια της χώρας. Σε όσες πόλεις η απαγόρευση αυτή δεν ισχύει, έχουν εισβάλει τόσες προϋποθέσεις που αποθαρρύνουν τους «καλούς Σαμαρείτες» να προσφέρουν τροφή. Υψηλά πρόστιμα για ειδικές προϋποθέσεις προσφοράς φαγητού, ειδικές άδειες που κοστίζουν πανάκριβα, υποχρεωτική λήψη μαθημάτων προετοιμασίας φαγητού και άλλα διάφορα. Έτσι η διαδικασία προσφοράς φαγητού έχει γίνει απλησίαστη όχι μόνο από τον «απλό» κόσμο, αλλά ακόμα και από ανάλογες οργανώσεις, οι οποίες έχουν ήδη αποστασιοποιηθεί από το θέμα, αφού «δεν πληρούν» τις όποιες προϋποθέσεις.
            Ανάμεσα στα άλλα, όπως είπαμε, η δημόσια υγεία. Ότι δηλαδή, όπου προσφέρετε φαγητό σε αστέγους στα κέντρα των μεγάλων πόλεων, σε δημόσιους χώρους, εκεί παραμένουν αργότερα σκουπίδια τα οποία δεν μαζεύει κανείς, συναθροίζονται ακόμα περισσότεροι άστεγοι και ζητιάνοι με αποτέλεσμα να μην αποχωρούν στη συνέχεια, ενώ όλοι αυτοί αφήνουν τα σκουπίδια τους όπου βρουν ακόμα και τις ανθρώπινες ακαθαρσίες τους!
            Άλλες δικαιολογίες είναι η δήθεν προστασία του ίδιου του άστεγου από την προσφορά τροφής η οποία δεν είναι … ελεγμένη και άρα άγνωστο τι περιέχει, όταν αυτή μοιράζεται από τον «απλό» κόσμο και όχι από οργανώσεις. Σαν να λέμε δηλαδή, μπορείς να πεθάνεις αν θέλεις από την πείνα, αλλά να ξέρεις ότι σε προστατεύουμε από μια ενδεχόμενη δηλητηρίαση! Και έπειτα… σε ποιο νοσοκομείο να τρέχεις τώρα, να σου κάνουν  πλύση στομάχου και ποιος θα πληρώσει γι’ αυτό αφού είσαι ανασφάλιστος, δεν έχει που την κεφαλή κλίνε και άλλα φαιδρά!
            Ένας έμμεσος τρόπος να αποφεύγει η Πολιτεία πια, η οργανωμένη Πολιτεία, να προσφέρει την βοήθειά της προς αυτούς τους ανθρώπους! Αναλγησία και απανθρωπιά!
            Ένα ακόμα παράδειγμα της ανάλγητης οργανωμένης Πολιτείας στις ΗΠΑ, είναι η απαγόρευση προς εκκλησία στη Λουιζιάνα, να προσφέρει νερό σε ανθρώπους, αφού δεν είχε την ανάλογη κυβερνητική άδεια!
            Η νέα απαγόρευση λοιπόν δεν έμεινε στις ΗΠΑ όπως άλλωστε ήταν φυσικό. Πέρασε ήδη στην γηραιά Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ιταλία. Όπου πλέον ο ένας Δήμος μετά τον άλλο, αρχίζουν με τις ίδιες και παρόμοιες προφάσεις, να απαγορεύουν την προσφορά φαγητού σε φτωχούς και αστέγους.
            Ο Δήμος της Βερόνα στην Ιταλία, θα επιβάλει πρόστιμο 500 ευρώ σε όσους  προσφέρουν φαγητό σε αστέγους. Ο ιταλικός τύπος υπογραμμίζει ότι η απόφαση πρόκειται να προκαλέσει, οπωσδήποτε, σειρά πολιτικών αντιδράσεων. Και στο παρελθόν, δημοτικοί σύμβουλοι είχαν προτείνει ανάλογα μέτρα, αλλά, τελικώς, είχε υπερισχύσει η άποψη ότι προέχει το δικαίωμα σίτισης όσων δεν διαθέτουν μόνιμο τόπο κατοικίας και αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.
            Σε ανακοινωθέν του, ο δήμαρχος της Βερόνα Φλάβιο Τόζι τονίζει ότι «όπως αποδεικνύουν φωτογραφίες πολιτών και οι εκθέσεις της αστυνομίας, πολλές περιοχές του ιστορικού κέντρου έχουν μετατραπεί σε μόνιμα σημεία κατανάλωσης τροφίμων από μέρους ατόμων χωρίς μόνιμη κατοικία. Πολλοί είναι γνωστοί στα όργανα της τάξης και σε βάρος τους έχει εκδοθεί απόφαση απέλασης».
            Ας ελπίσουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα έρθει στην Ελλάδα και δεν θα το υιοθετήσεις κάνας παλαβιάρης δήμαρχος ή άλλος παρανοϊκός! Πρόκειται για έναν φασισμό και ρατσισμό διαφορετικού είδους απ’ αυτόν που γνωρίζουμε! Πρόκειται για επίθεση ενάντια στον άνθρωπο και την αξία της ζωής, την αξιοπρέπεια των ανθρώπων. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι το μέλλον της ανθρωπότητας είναι ζοφερό για τους φτωχούς, τους πεινασμένους, τους άστεγους. Η Νέα Τάξη Πραγμάτων στον κόσμο, έχει στο μυαλό της έναν διαφορετικό κόσμο απ’ αυτόν που όλοι εμείς οι απλοί άνθρωποι φανταζόμαστε!

            Κάποιοι θα ζουν στα υπόγεια και στους υπονόμους και κάποιοι άλλοι θα ζουν στο φως! Μόνο που θα χρειάζονται προϋποθέσεις για την δεύτερη περίπτωση, ειδάλλως εύκολα θα καταλήγεις στο υπόγειο σκοτάδι! Ας μην πω περισσότερα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου